Tabulka energetických hodnot potravin

VEPŘOVÉ A HOVĚZÍ MASO
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
vepřové maso libové 238 18,2 18,2 0
vepřová kýta 202 18,2 14,2 0
hovězí zadní 182 19,2 11,7 0
hovězí kýta 160 21,1 8,3 0
hovězí plec 172 19,7 10,3 0
hovězí roštěnec  185 19,6 11,9 0
hovězí svíčková  149 20,2 7,4 0
telecí kýta 140 20,8 6,1 0
jehněčí maso  285 20,4 22,6 0,1
králičí maso  163 19,7 9,2 0,3
srnčí ragů 157 32 2,9 0,6
šunka dušená 153 20,7 7,7 0
         
KUŘCÍ A KRŮTÍ MASO
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
kuřecí řízky 103 23,3 0,9 0,4
kuřecí maso průměr 124 21,6 4 0,4
kuřecí prsa s kůží 145 22,2 6,6 0
krůtí prsa bez kůže 105 24,1 1 0
krůtí stehno bez kůže 114 20,5 3,6 0
bažant 114 22,6 2,5 0,4
srnčí hřbet 124 22,6 3,6 0,4
srnčí kýta 103 22,1 1,5 0,4
         
RYBY
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
kapr 126 17,5 6,6 0,1
pstruh duhový  121 19,7 4,6 0,1
štika 83 18,6 0,9 0,1
filé bez kůže 70,3 16,2 0,6 0,1
makrela kuchaná 168 18,2 10,5 0,1
sleď 184 17,7 12,5 0,1
treska 75 17,7 0,4 0,1
krab 87 18,6 1,4 0
sardinky v oleji 222 24,2 14 0
tuňák 159 22,1 7,8 0,1
         
MLÉKARENSKÉ PRODUKTY
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
mléko 2% tuku 50 3,3 2 4,7
mléko 1% tuku 38 3 1 3,4
podmáslí 36 3,4 0,6 4,3
jogurt bílý  90 6,2 4,2 6,9
jogurt nízkotučný 66 5,1 2,2 6,2
smetana 30% tuku 290 2,5 29 3,3
tvaroh měkký netučný 96 18,8 0,4 4,4
tvaroh tvrdý 129 28,6 0,9 1,5
sýr Cottage 20% t. v s. 80 13,6 3 0
Eidam 30% t. v s. 264 30,3 15,1 1,4
Parmezán 330 35 22 0
Čedar 50% t. v s. 398 25,3 31,7 2,9
Lipno tavené 30% t. v s: 169 17,7 10,4 1
Lučina 60% t. v s. 291 11 27 1
Olomoucké tvarůžky 134 29,7 0,8 2
Romadůr 20% t. v s. 177 23,6 8 2,5
vejce  160 12,5 11,9 0,7
         
TUKY, OLEJE
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
máslo  735 0,7 85 0,1
olivový olej 897 0,1 99,4 0,2
slunečnicový olej 897 0,1 99,6 0,1
sojový olej 898 0,1 99,7 0,1
         
OŘECHY
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
kaštany jedlé  214 4,9 3,3 41,1
kokosová moučka 720 7,8 68,8 17,5
kešu  520 17 38 29
sezamové oříšky 560 18 50 10
mandle loupané 618 17,5 52,4 19
vlašské ořechy 674 18,4 60,3 19
lískové ořechy 686 13,8 65,2 10,9
         
CUKROVINKY
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
med včelí 329 0,3 0 81,8
čokoláda hořká 555 4,5 33,1 59,9
čokoláda mléčná 551 7,9 32,1 57,3
         
BRAMBORY,LUŠTĚNINY
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
brambory-skladované
1-3 měsíce
79 1,7 0,2 18,5
čerstvé houby průměr 23 2,1 0,3 3
houby sušené 337 36,7 2,7 41,4
žampióny čerstvé 37 3,3 0,6 4,8
žampióny sterilizované 18 0,8 0,4 2,7
čočka 343 26,9 1,2 59,2
fazole 336 23,5 1,6 59,8
hrách  341 23,7 1,4 61,5
sója 44,5 43,3 23,1 16,3
sójová mouka odtučněná 332 49,1 0,8 33,6
         
ZELENINA
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
brokolice 26 3,3 0,2 2,5
celer kořen 49 1,7 0,3 9,9
cibule podzimní suchá 48 1,7 0,3 9,6
cibule jarní 33 2 0,2 5,6
česnek 108 6,6 0,2 26,9
zelené fazolky 39 2,3 0,3 7,1
zelený hrášek 76 6,5 0,5 13,3
chřest 22 2,2 0,2 3,5
kapusta růžičková 51 5,2 0,6 7,6
kukuřičný klas 106 3,5 2,2 18,8
květák 29 2,4 0,3 4,4
lilek 39 1,3 0,3 8,2
mrkev karotka 45 1,4 0,3 9,7
okurka salátová 16 1,2 0,2 2,6
paprika 29 1,2 0,5 5,2
rajčata 25 1,1 0,3 4,6
petržel kořen 63 2,9 0,6 12,2
řepa červená 48 1,8 0,1 10,6
zelí bílé 29 1,5 0,2 5,5
cuketa 18 1,6 0,4 2,1
         
STERILOVANÁ ZELENINA
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
celer 37 0,8 0,1 8,7
červená řepa 33 0,9 0,3 7,8
hrášek 64 4,8 0,3 11
okurky 21 0,5 0,1 4,8
kysané zelí 20 0,7 0,2 3,9
bílé zelí sterilované 64 1,5 4,2 5,4
         
ZMRAZENÁ ZELENINA
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
hrášek zelený 87 5,7 0,3 16,1
karotka  39 0,7 0,2 9,8
hrášek s karotkou 41 3,7 0,4 10,9
květák 30 2,5 0,2 4,8
špenát 24 2,1 0,3 3,3
polévková zeleninová směs 34 2,1 0,1 6,4
         
OVOCE
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
ovoce průměr 40-70 0,5-0,1 0,1-0,5 100-160
         
PEKÁRENSKÉ VÝROBKY
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
ovesné vločky 386 13,8 6,8 67,6
rýže 343 8,7 0,4 76,1
konzumní chléb 244 8 1,2 50,2
Knackebrot 380 11 1,8 78
tmavý chléb kyjevský 245 7,4 1,1 51,2
šrotový chléb 273 11,9 1,6 52,8
žitný chléb Vita 251 5,9 1,4 53,8
Dalamánek 263 6,4 0,9 57,4
         
TĚSTOVINY
POTRAVINA 100g                        kcal bílkoviny g tuky g sacharidy g
nudle,špagety… 367 12,1 3 72,9

 

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.