Tabulka energetických hodnot potravin
VEPŘOVÉ A HOVĚZÍ MASO | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
vepřové maso libové | 238 | 18,2 | 18,2 | 0 |
vepřová kýta | 202 | 18,2 | 14,2 | 0 |
hovězí zadní | 182 | 19,2 | 11,7 | 0 |
hovězí kýta | 160 | 21,1 | 8,3 | 0 |
hovězí plec | 172 | 19,7 | 10,3 | 0 |
hovězí roštěnec | 185 | 19,6 | 11,9 | 0 |
hovězí svíčková | 149 | 20,2 | 7,4 | 0 |
telecí kýta | 140 | 20,8 | 6,1 | 0 |
jehněčí maso | 285 | 20,4 | 22,6 | 0,1 |
králičí maso | 163 | 19,7 | 9,2 | 0,3 |
srnčí ragů | 157 | 32 | 2,9 | 0,6 |
šunka dušená | 153 | 20,7 | 7,7 | 0 |
KUŘCÍ A KRŮTÍ MASO | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
kuřecí řízky | 103 | 23,3 | 0,9 | 0,4 |
kuřecí maso průměr | 124 | 21,6 | 4 | 0,4 |
kuřecí prsa s kůží | 145 | 22,2 | 6,6 | 0 |
krůtí prsa bez kůže | 105 | 24,1 | 1 | 0 |
krůtí stehno bez kůže | 114 | 20,5 | 3,6 | 0 |
bažant | 114 | 22,6 | 2,5 | 0,4 |
srnčí hřbet | 124 | 22,6 | 3,6 | 0,4 |
srnčí kýta | 103 | 22,1 | 1,5 | 0,4 |
RYBY | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
kapr | 126 | 17,5 | 6,6 | 0,1 |
pstruh duhový | 121 | 19,7 | 4,6 | 0,1 |
štika | 83 | 18,6 | 0,9 | 0,1 |
filé bez kůže | 70,3 | 16,2 | 0,6 | 0,1 |
makrela kuchaná | 168 | 18,2 | 10,5 | 0,1 |
sleď | 184 | 17,7 | 12,5 | 0,1 |
treska | 75 | 17,7 | 0,4 | 0,1 |
krab | 87 | 18,6 | 1,4 | 0 |
sardinky v oleji | 222 | 24,2 | 14 | 0 |
tuňák | 159 | 22,1 | 7,8 | 0,1 |
MLÉKARENSKÉ PRODUKTY | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
mléko 2% tuku | 50 | 3,3 | 2 | 4,7 |
mléko 1% tuku | 38 | 3 | 1 | 3,4 |
podmáslí | 36 | 3,4 | 0,6 | 4,3 |
jogurt bílý | 90 | 6,2 | 4,2 | 6,9 |
jogurt nízkotučný | 66 | 5,1 | 2,2 | 6,2 |
smetana 30% tuku | 290 | 2,5 | 29 | 3,3 |
tvaroh měkký netučný | 96 | 18,8 | 0,4 | 4,4 |
tvaroh tvrdý | 129 | 28,6 | 0,9 | 1,5 |
sýr Cottage 20% t. v s. | 80 | 13,6 | 3 | 0 |
Eidam 30% t. v s. | 264 | 30,3 | 15,1 | 1,4 |
Parmezán | 330 | 35 | 22 | 0 |
Čedar 50% t. v s. | 398 | 25,3 | 31,7 | 2,9 |
Lipno tavené 30% t. v s: | 169 | 17,7 | 10,4 | 1 |
Lučina 60% t. v s. | 291 | 11 | 27 | 1 |
Olomoucké tvarůžky | 134 | 29,7 | 0,8 | 2 |
Romadůr 20% t. v s. | 177 | 23,6 | 8 | 2,5 |
vejce | 160 | 12,5 | 11,9 | 0,7 |
TUKY, OLEJE | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
máslo | 735 | 0,7 | 85 | 0,1 |
olivový olej | 897 | 0,1 | 99,4 | 0,2 |
slunečnicový olej | 897 | 0,1 | 99,6 | 0,1 |
sojový olej | 898 | 0,1 | 99,7 | 0,1 |
OŘECHY | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
kaštany jedlé | 214 | 4,9 | 3,3 | 41,1 |
kokosová moučka | 720 | 7,8 | 68,8 | 17,5 |
kešu | 520 | 17 | 38 | 29 |
sezamové oříšky | 560 | 18 | 50 | 10 |
mandle loupané | 618 | 17,5 | 52,4 | 19 |
vlašské ořechy | 674 | 18,4 | 60,3 | 19 |
lískové ořechy | 686 | 13,8 | 65,2 | 10,9 |
CUKROVINKY | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
med včelí | 329 | 0,3 | 0 | 81,8 |
čokoláda hořká | 555 | 4,5 | 33,1 | 59,9 |
čokoláda mléčná | 551 | 7,9 | 32,1 | 57,3 |
BRAMBORY,LUŠTĚNINY | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
brambory-skladované 1-3 měsíce |
79 | 1,7 | 0,2 | 18,5 |
čerstvé houby průměr | 23 | 2,1 | 0,3 | 3 |
houby sušené | 337 | 36,7 | 2,7 | 41,4 |
žampióny čerstvé | 37 | 3,3 | 0,6 | 4,8 |
žampióny sterilizované | 18 | 0,8 | 0,4 | 2,7 |
čočka | 343 | 26,9 | 1,2 | 59,2 |
fazole | 336 | 23,5 | 1,6 | 59,8 |
hrách | 341 | 23,7 | 1,4 | 61,5 |
sója | 44,5 | 43,3 | 23,1 | 16,3 |
sójová mouka odtučněná | 332 | 49,1 | 0,8 | 33,6 |
ZELENINA | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
brokolice | 26 | 3,3 | 0,2 | 2,5 |
celer kořen | 49 | 1,7 | 0,3 | 9,9 |
cibule podzimní suchá | 48 | 1,7 | 0,3 | 9,6 |
cibule jarní | 33 | 2 | 0,2 | 5,6 |
česnek | 108 | 6,6 | 0,2 | 26,9 |
zelené fazolky | 39 | 2,3 | 0,3 | 7,1 |
zelený hrášek | 76 | 6,5 | 0,5 | 13,3 |
chřest | 22 | 2,2 | 0,2 | 3,5 |
kapusta růžičková | 51 | 5,2 | 0,6 | 7,6 |
kukuřičný klas | 106 | 3,5 | 2,2 | 18,8 |
květák | 29 | 2,4 | 0,3 | 4,4 |
lilek | 39 | 1,3 | 0,3 | 8,2 |
mrkev karotka | 45 | 1,4 | 0,3 | 9,7 |
okurka salátová | 16 | 1,2 | 0,2 | 2,6 |
paprika | 29 | 1,2 | 0,5 | 5,2 |
rajčata | 25 | 1,1 | 0,3 | 4,6 |
petržel kořen | 63 | 2,9 | 0,6 | 12,2 |
řepa červená | 48 | 1,8 | 0,1 | 10,6 |
zelí bílé | 29 | 1,5 | 0,2 | 5,5 |
cuketa | 18 | 1,6 | 0,4 | 2,1 |
STERILOVANÁ ZELENINA | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
celer | 37 | 0,8 | 0,1 | 8,7 |
červená řepa | 33 | 0,9 | 0,3 | 7,8 |
hrášek | 64 | 4,8 | 0,3 | 11 |
okurky | 21 | 0,5 | 0,1 | 4,8 |
kysané zelí | 20 | 0,7 | 0,2 | 3,9 |
bílé zelí sterilované | 64 | 1,5 | 4,2 | 5,4 |
ZMRAZENÁ ZELENINA | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
hrášek zelený | 87 | 5,7 | 0,3 | 16,1 |
karotka | 39 | 0,7 | 0,2 | 9,8 |
hrášek s karotkou | 41 | 3,7 | 0,4 | 10,9 |
květák | 30 | 2,5 | 0,2 | 4,8 |
špenát | 24 | 2,1 | 0,3 | 3,3 |
polévková zeleninová směs | 34 | 2,1 | 0,1 | 6,4 |
OVOCE | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
ovoce průměr | 40-70 | 0,5-0,1 | 0,1-0,5 | 100-160 |
PEKÁRENSKÉ VÝROBKY | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
ovesné vločky | 386 | 13,8 | 6,8 | 67,6 |
rýže | 343 | 8,7 | 0,4 | 76,1 |
konzumní chléb | 244 | 8 | 1,2 | 50,2 |
Knackebrot | 380 | 11 | 1,8 | 78 |
tmavý chléb kyjevský | 245 | 7,4 | 1,1 | 51,2 |
šrotový chléb | 273 | 11,9 | 1,6 | 52,8 |
žitný chléb Vita | 251 | 5,9 | 1,4 | 53,8 |
Dalamánek | 263 | 6,4 | 0,9 | 57,4 |
TĚSTOVINY | ||||
POTRAVINA 100g | kcal | bílkoviny g | tuky g | sacharidy g |
nudle,špagety… | 367 | 12,1 | 3 | 72,9 |